Zo helpen we jou met reïntegratie

Zorgeloos vooruit

Als een medewerker (tijdelijk) niet in staat is om de huidige functie uit te voeren, moet duurzame werkhervatting centraal staan. Je hebt als werkgever niet alleen een inspanningsverplichting om iemand een aangepaste functie te geven, maar het is ook in het belang van de werknemer om betrokken te blijven bij de organisatieAlles draait bij re-integratie om het vinden van mogelijkheden om de medewerker terug te laten keren in het arbeidsproces. Dit zijn uitdagende vraagstukken, waarbij we je graag helpen.  

Arbeidsdeskundig onderzoek

Een arbeidsdeskundige beoordeelt nog voor het einde van het eerste jaar van verzuim wat er nog wél mogelijk is voor de werknemer. Deze beslissing wordt gemaakt op basis van gesprekken met werkgever en werknemer en wordt officieel vastgesteld in een rapportage. Ook werkt de arbeidsdeskundige samen met de bedrijfsarts om tot een goed advies te komen.

Spoor 1 (binnen eigen organisatie)

Als het gaat om kort tot middellang verzuimdan kijken we naar aangepaste werkzaamheden binnen de bestaande afdeling. We gaan hierbij uit van de mogelijke belastbaarheid: welke taken kan de collega nog wél uitvoeren? Het is belangrijk dat de werknemer snel terugkeert in het arbeidsproces, met als uiteindelijk doel om volledig terug te keren in de eigen functie.

Spoor 2 (buiten eigen organisatie)

Na het einde van het eerste ziektejaarof wanneer eerder duidelijk is dat een werknemer de oude functie niet meer kan hervatten, dan is het tijd om ook te kijken naar een functie bij een andere werkgever. Natuurlijk is dit afhankelijk van de specifieke situatie, maar een gespecialiseerde coach kan de werknemer begeleiden naar een passende baan bij een andere organisatie.

Al vanaf 26,50 per medewerker per jaar!
Gratis e-book

Download ons e-book

Burn-outs: zo voorkom en herken je dreigend verzuim