5 signalen dat het tijd is om van arbodienst te wisselen

Blog

Samenwerken met een arbodienst is voor elke werkgever in Nederland verplicht. Zelfs als je maar één medewerker voor bepaalde of onbepaalde tijd in loondienst hebt. Dit staat zwart op wit in de Arbowet. Want als bedrijf moet je nou eenmaal goed voor je mensen zorgen.. 

5 signalen dat het tijd is om van arbodienst te wisselen

Is het dan slim om bij de eerste de beste arbodienst een basiscontract te tekenen? Integendeel. Deed jij dit toch? Of verdiepte je je wel voldoende in die partner, maar valt de samenwerking alsnog tegen? Kom dan in actie! Overstappen kan altijd. Sterker nog: het móét gewoon als je aanloopt tegen één van deze vijf signalen…

1: Je hebt het idee dat je arbodienst je bedrijf helemaal niet goed genoeg kent

Over één ding kunnen we heel duidelijk zijn: een goede arbodienst kent jouw bedrijf. De organisatiecultuur en jouw werkwijze zijn glashelder. Dit is misschien wel de belangrijkste vereiste aan een arbodienst. Dus ontvang jij advies dat totaal niet aansluit op jouw manier van werken? Mis je een persoonlijke aanpak? En vraag je je af of je arbodienst wel begrijpt waaraan jij behoefte hebt? Dan is het echt tijd om actie te ondernemen. 

2: Je kunt je casemanager slecht bereiken

Stel je voor: je maakt je al enige tijd zorgen om een collega. Je maakte dit bespreekbaar en probeerde het samen op te lossen. Maar op een gegeven moment besef je dat hulp van buitenaf nodig is. Dus besluit je je casemanager te bellen. Tevergeefs. Er wordt niet opgenomen, veel te laat teruggebeld of er is een gigantische wachttijd. Dat is toch niet normaal?!

Optimale bereikbaarheid is essentieel voor een goede arbodienst. Zeker bij complexe arbozaken is hulp in een vroeg stadium noodzakelijk. Op zo’n moment heb je geen tijd om te wachten of constant je verhaal opnieuw te doen. Precies daarom zijn onze casemanagers snel bereikbaar via een rechtstreeks telefoonnummer.

3: Je collega’s wachten veel te lang op een afspraak bij de bedrijfsarts

Is jouw collega al lange tijd ziek en is een bezoek aan de bedrijfsarts noodzakelijk? Dan wil je dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Want pas als de situatie deskundig is beoordeeld, kan de juiste hulp worden ingeschakeld. Duurt dit te lang? Dan is je collega nog verder van huis. Om dit te voorkomen, krijg je via Arboz binnen twee weken toegang tot de bedrijfsarts!

4: Je vindt de communicatie onduidelijk

Beperkte, onduidelijke of wollige communicatie is één van de grootste frustraties onder werkgevers rondom de samenwerking met hun arbodienst. Veel arbodienstverleners worden alsmaar groter, terwijl ze die groei helemaal niet aankunnen. Het gevolg? Gebrekkige informatie waarmee je weinig kunt. Bij ons krijgen jij en je collega’s de zorg, aandacht en steun die jullie verdienen! 

5: Je krijgt niet het advies dat je zoekt

Elke situatie en ieder mens is anders. Dus de arbozaken die je als werkgever tegenkomt, zijn hartstikke uiteenlopend. Net als de vragen die je hebt. De ene collega ervaart stress door werkdruk, de andere heeft financiële zorgen en weer iemand anders is in rouw. Afhankelijk van de situatie is een burn-outspecialist, budgetcoach, rouwexpert of totaal iemand anders nodig.

Daarom mag je van je arbodienst verwachten dat de juiste specialist wordt ingeschakeld. Gebeurt dit niet? Dan is het tijd om kennis met ons te maken! Dankzij ons netwerk is de juiste hulp altijd om de hoek. We brengen je in contact met de benodigde specialist en adviseren je op maat door onze ruime interne expertise.

Herkenbaar?

Herken jij één van deze signalen? Dan is het echt tijd om over te stappen. Een goede arbodienst geeft je geen frustraties, maar levert je iets op! Lagere verzuimkosten en een gericht preventiebeleid bijvoorbeeld. Dus zoek jij een partner waarmee het wél klikt? Lees dan snel verder en laten we binnenkort kennismaken.

Plan gerust rechtstreeks een afspraak in met Arboz-directeuren Renée Bolwerk (06 2312 3837) of Sandra van den Bedem (06 2230 5550). Hebben we een match? Dan regelen wij het overstappen voor je!

 

Gratis e-book

Download ons e-book

Burn-outs: zo voorkom en herken je dreigend verzuim