Arboz als arbodienst: 7 redenen waarom wel én juist niet!

Blog

Alle arbodiensten doen ongeveer hetzelfde, toch? Nee, absoluut niet. Jij werkt vast ook anders dan vergelijkbare organisaties. En een bedrijfspartner: die kies je toch zorgvuldig? Hetzelfde hoor je te doen bij je arbodienst. Een complexe ziekmelding kan tenslotte langdurig worden.

Arboz als arbodienst: 7 redenen waarom wel én juist niet!

In zo’n periode wil je alleen samenwerken met een partij die goed bij jou past en de juiste kennis bezit. Bij verzuim komen namelijk allerlei wetten en procedures kijken. Kies dus niet zomaar de eerste de beste arbodienst. Wij geven je zeven redenen waarom je wel – én juist niet – bij Arboz past!

1: Wel, omdat je houdt van persoonlijk contact

Vind jij het fijn als je elke twee weken wordt bijgepraat over lopende verzuimdossiers? Dan zit je bij ons goed. We koppelen je namelijk aan een persoonlijke casemanager, die via een rechtstreeks telefoonnummer bereikbaar is. We zorgen dat je goed op de hoogte bent en zijn zeer betrokken bij jou en je medewerkers. Hierdoor kunnen we met elkaar eenvoudig bijsturen en een stagnerende re-integratie voorkomen. Lekker overzichtelijk, doelgericht en bij onze prijs inbegrepen! 

2: Wel, omdat je snel toegang wilt tot een bedrijfsarts

Wil jij dat jouw medewerkers de juiste hulp krijgen in een zo vroeg mogelijk stadium? Dan regelen wij dat zij binnen twee weken toegang krijgen tot een bedrijfsarts. Door een tekort aan artsen heb je bij de meeste arbodiensten te maken met lange wachttijden. Soms van wel acht weken. Dit is niet alleen vervelend voor jouw medewerker, maar het belemmert ook een tijdige probleemanalyse waaraan jij volgens de wet zelfs moet voldoen. 

Tip: Lees ook: 5 signalen dat het tijd is om van arbodienst te wisselen. 

3: Wel, omdat je uitgebreide expertise zoekt 

Voor al je vragen rondom arbeidsomstandigheden kun je bij ons terecht. Of het nu gaat om verzuim, re-integratie, preventie en vitaliteit, coaching en begeleiding of keuringen en juridisch HR-advies.  

Als arbodienst beschikken wij over een brede expertise en een uitgebreid netwerk van specialisten. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan een kundige advocaat, budgetcoach en rouwexpert. 

4: Wel, omdat je een mkb’er bent

Wij onderscheiden ons met een ‘persoonlijke touch. Dit lees je terug in al onze klantverhalen. Precies daarom zijn wij de juiste arbodienst voor het mkb. Deze bedrijven hebben vaak geen eigen HR-afdeling en zijn daarom gebaat bij wat extra ondersteuning. Wij begrijpen dat en bieden die hulp met alle liefde! 

5: Niet, omdat je liever niet veel samenwerkt

Kies je ons als arbodienst? Dan worden we partners. Dit betekent dat we sámen aan de slag gaan met jouw arbeidsomstandigheden. Doe je dit liever grotendeels zelf? Wil je vooral terechtkunnen bij een bedrijfsarts en zoek je eigenlijk een partij die enkel consulten voor je inplant? Dan matcht dit niet met de visie en werkwijze van onze persoonlijke casemanagers. 

6: Niet, omdat je alleen aan je verplichting voldoet

In Nederland is het verplicht om als werkgever samen te werken met een arbodienst. Maar is dit de enige reden dat je een partner zoekt? En wil je hier eigenlijk zo min mogelijk mee te maken hebben? Dan kun je misschien beter gaan voor de dichtstbijzijnde of goedkoopste arbodienst die je toevallig kent. 

7: Niet, omdat je verzuimpreventie onderschat 

Last but not least: wij zijn geen goede match als verzuimpreventie voor jou lage prioriteit heeft. Voorkomen is wat ons betreft namelijk altijd beter dan genezen. Dus dit onderdeel is essentieel in onze begeleiding. Als arbodienst denken wij actief met je mee over de risico’s binnen jouw team en hoe je hiermee omgaat. Zit jij hier eigenlijk niet op te wachten? En kijk je het liever aan tot verzuim daadwerkelijk plaatsvindt? Even goede vrienden, maar geen partners! 

Meer wél dan niet?

Leuk, laten we kennismaken. Stuur ons een bericht en Renée Bolwerk of Sandra van de Bedem komt zo snel mogelijk bij je in de lucht!

Gratis e-book

Download ons e-book

Burn-outs: zo voorkom en herken je dreigend verzuim