Samenwerking Perspekt Studio’s

Klantcase //

Eén van de allereerste ondernemers die wij adviseerden over arbozaken? Dat is Marièlle Beek: directeur, strateeg én conceptmaker van Perspekt Studio’s. Zij is het perfecte voorbeeld van een werkgever die écht het belang inziet van gezonde, gelukkige collega’s. Hoe ze binnen haar bedrijf de balans houdt tussen hard werken en plezier maken? En waarom ze jaren geleden ervoor koos om met ons samen te werken? Dat vertelt ze je graag! 
Case: Perspekt Studio's

Verhalen overbrengen

Het ruimtelijk vormgevingsbureau Perspekt bestaat al sinds 1968 en is gevestigd in Haarlem. Marièlle: “Met een ambitieus team dat bestaat uit vijftien fijne mensen realiseren we de meest uiteenlopende projecten. Van theater, musea, science centers en bezoekerscentra tot televisie en events. En alles wat daartussen zit. 

Elk project is anders, we ontwikkelen nooit hetzelfde. Wat we wel altijd doen, is een verhaal vertellen en bezoekers iets meegeven waaraan ze wat hebben in hun eigen leven. We hebben ook onze eigen fabriek, waar we bijvoorbeeld films opnemen, experimenteren en meubels maken. En inmiddels staan we zelfs in de top vijf van de Museummarkt!” 

Expositie Nationaal Monument Kamp Vught

“Eén van onze vele bijzondere projecten is de expositie voor Nationaal Monument Kamp Vught. Hier mochten we een vernieuwend perspectief op de Tweede Wereldoorlog geven. Een super heftig onderwerp natuurlijk. We kozen ervoor om van de grote context naar het persoonlijke verhaal te gaan en hierbij ook naar de ‘lichtpunten’ te kijken. Zelfs in de meest gruwelijke situaties valt het namelijk op hoe mensen boven zichzelf uit kunnen stijgen in medemenselijkheid, inventiviteit en hoop houden. In de gehele expositie benadrukten we de veerkrachtigheid van de mens. 

Ook de verlichting ondersteunt deze insteek. Zo creëerden we overal schaduw, wat normaal ‘not done’ is bij het uitlichten van een expositie. Maar daar waar schaduw is, is per definitie ook licht. En als mens zoeken we dit licht toch altijd op. Het is ons gelukt om het heftige verhaal over te brengen, zónder dat bezoekers het monument alleen maar met een rotgevoel verlieten.” 

Gezonde en gelukkige collega’s

Marièlle vertelt dat ze een goede arbodienstverlener ontzettend belangrijk vindt. “Ik ben altijd lichtelijk verbaasd als ondernemers hun arbodienst zien als een kostenpost of lastig onderwerp. Voor mij is het gezond en gelukkig houden van mijn collega’s het allerbelangrijkste wat er is. Zij bepalen tenslotte voor een groot deel hoe het met ons bedrijf gaat. 

Ons team bestaat uit hele verschillende mensen, van alle leeftijden en ieder met zijn of haar eigen expertise en achtergrond. Dit houdt ons scherp, we bekijken alles vanuit meerdere perspectieven. De jongste werkt zeven jaar bij ons, de rest allemaal langer. Ik zoek altijd uit wat hen motiveert en waar ze goed in zijn. Want alleen als je doet wat echt bij je past, ben je gelukkig én van blijvende toegevoegde waarde voor een bedrijf.” 

De juiste balans

“Ik ben blij dat ik al zolang samenwerk met Arboz directeur Renée, waarmee ik een hele goede band heb. We geloven er beiden in dat mensen van nature hun werk goed willen doen. Dus als dit niet lukt, dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. In dat geval moet je achterhalen wat dat is, door een open gesprek te voeren. Hier zijn mijn collega’s en ik gelukkig goed in. We zijn heel eerlijk over hoe het met ons gaat. Ook privézaken die soms lastig zijn om te delen, bespreken we toch. Dit maakt ons een sterk en hecht team. 

Tegelijkertijd vraag ik enorme betrokkenheid en loyaliteit. Goede resultaten behalen is essentieel. Renée snapt dit: ze is ontzettend menselijk maar ook zeer concreet en doortastend. Een bijzonder krachtige combinatie. Ze heeft de juiste fijngevoeligheid bij ingewikkelde situaties en weet precies hoe ze moet balanceren tussen het belang van de werknemer en werkgever. Daarnaast is ons contact persoonlijk en direct, waardoor we snel tot een plan van aanpak komen. Dit alles is voor mij erg waardevol!” 

Heb je een vraag over arbozaken? 

Aarzel niet om gewoon even contact met ons op te nemen. We helpen je graag!  

Gratis e-book

Download ons e-book

Burn-outs: zo voorkom en herken je dreigend verzuim